Az 5 legfontosabb tényező, ami befolyásolja a Sollis pergola árát

A pergolavásárlás egy hosszútávú befektetés, ami jelentősen növeli az ingatlanunk értékét és az otthonunk teraszán, kertjében töltött minőségi időt. Minden Sollis megoldás egyedi, így illeszkedik az otthonunkhoz, az életvitelünkhöz, a stílusunkhoz. A fókuszált, pontos tervezés a kulcsa a jól átgondolt bioklimatikus pergolamegoldásnak, ami az ingatlanunk új éke lehet. Bár nem építési engedély köteles, gyorsan implementálható és értékes életterekkel növeli otthonunkat, a következő pontokat fontos jól átgondolni: íme az 5 legfontosabb tényező, ami befolyásolja a pergola árát: 

1. A pergola típusa, szerkezeti felépítése és strapabírási mértéke

Választhatunk billenőlamellás, elhúzható lamellás, hatalmas területet leárnyékolható műszaki textilfedésű, fix tetejű vagy üvegtetős változatot, vagy utóbbiak kombinációját. A műszaki textiltetős, azaz ponyvás megoldás olcsóbb, mint a lamellás, de funkcióban kevesebbet is ad. Oldalzárásokkal vagy üvegzárásokkal, oldalárnyékoló zip screenekkel, keresztgerendákkal (például világításhoz, függőfotel rögzítéshez) is kiegészíthetjük a pergolamegoldásunkat. Minden egyes elemmel drágább, de hasznosabb, értékesebb is lesz a megoldásunk. A pergola strapabírási, terhelhetőségi mértéke is növeli az árat: például ha erős vagy extrém időjárási viszonyoknak ellenálló pergolát kell-e tervezni, vagy a tetejének el kell-e bírnia a nagyobb hóterhelést.

Kiállított bioklimatikus pergola a Sollis Pergolaparkban

2. A pergola mérete egyértelműen befolyásolja annak árát

Függ az alapterületétől és magasságától is, de nem kétszer annyiba kerül egy dupla akkora alapterületű pergola, a számítás nem egyenesen arányos, ezért nem ez az első árat befolyásoló tényező. 

 

3. A pergola lamelláinak, oldalzáró üvegfelületeinek vagy az oldalárnyékolók mozgatásának a lehetőségei

egyértelműen olcsóbb egy fix tetős, négy lábon álló pergola, mint ha manuális vagy távirányítású, esetleg okosotthon rendszerben vezérelhetőeket álmodtunk meg. Választhatunk olyan terméket is, ahol az időjárásváltozás például hirtelen eső vagy nagy szél esetén az irányításunktól függetlenül automatikusan záródnak vagy nyílnak a lamellák vagy az oldalárnyékoló zip screenek. Minél kényelmesebb, minél önállóbb rendszerben gondolkodunk, annál magasabb az ára, de ezzel a kényelmi szintje is. 

Integrált ZIP screen a pergolában

4. A pergola színe, felületi kiképzése

A gyártói alapszínek, többnyire a fehér és az az antracit színek olcsóbbak, de minden pergolát lehet kérni bármilyen RAL színben. Utóbbiak mindig drágábbak, de lehet, hogy ezzel a megoldással illeszkedik legjobban az épülethez és a stílusunkhoz. 

 

5. A pergola felszereltsége, az extra kényelmi funkciók

a világítástípusoktól és -mennyiségétől, a fűtésmegoldásoktól (pl. infrafűtés, padlófűtés, üvegfűtés) vagy az érzékelőktől, azok mennyiségétől (például eső, vagy szélérzékelő) is függ a pergolával fedett teraszunk végső ára. 

Ezek voltak azok a legfőbb szempontok, amelyek alapvetően befolyásolják egy bioklimatikus pergola árát. További segítségért forduljon kollégáinkhoz bizalommal e-mailben vagy telefonon