5+1 megoldás, hogy a 2024-es kültéri szezon
jobb legyen, mint a tavalyi!
.

SOLLIS pergolapark

Micsoda nyár volt a tavalyi! A kertipartik, a vasárnapi szunyókálások a teraszon, a gyerekzsúrok, a nagy családi ebédek, a napozások a medence parton, az esti, tűz melletti sörözések élményei még élénken élnek bennünk. A rengeteg jó élmény mellett azonban előkúsznak a tavalyi nyári szezon sutáságai, a teraszunk hiányosságai és előre nem számolt baklövések is (oh, milyen jó lett volna, ha nem mossa el a vihar a gyerekek zsúrját!).

Összegyűjtöttük, hogy milyen megoldásaink vannak a 2024-es kültéri szezonra, hogy még izgalmasabb, még könnyedebb legyen, mint a tavalyi.

1. Hogyan árnyékold a medencéd? Napvitorlával!

“Irány a medence, ha meleged van!” – halljuk a kánikula idején, ám a vízben még könnyebben napszúrást tudunk kapni. Egy egyszerű napernyő viszont nem tud a nagy vízfelület egészére árnyékot vetni. Erre az estre a napvitorla a megoldás, ami akár 85 négyzetméter árnyékot is tud biztosítani az UV szűrős vászonnal.
Automata napvitorla

2. Tökéletes buli esőben is - Ponyvás pergola

Egy gyerekzsúrt nem lehet lemondani, csak azért mert esik az eső: mégis mit mondanánk egy egész feldühödött gyerekhadnak? A megoldás gyerekzsúrhoz a teraszon: esőben is kint, “Slope” előtető alatt, ami teljesen vízzáró a műszaki textilnek köszönhetően, a beépített ereszcsatorna miatt pedig nem alakul ki a végében vízfüggöny. Ha pedig eláll az eső, akár be is húzhatjuk a tetőt és mehet is a buli tovább a szabad ég alatt!
Ponyvás pergola

3. Ha kültéri bútor, akkor LIFE

Ha nem vagyunk otthon és mégis kint maradnak a teraszunk bútorain a kényelmes párnák, akkor csak abban az esetben nem kell aggódnunk, hogy tönkremennek, ha a LIFE Outdoor Living “All weather” vagy “Soltex” huzataival bevont esőálló szivacsait használjuk. Egy nagy zuhé után hamar kifolyik belőlük a víz és a szivacs nem penészesedik be hosszú távon sem. Ez az egyik legkényelmesebb ötletünk minden értelemben a következő szezonra!
Kültéri bútor minden évszakra

4. Kint-bent minden időben - Brustor pergola

Tavaly is többször szeszélyesre fordult az időjárás, de leginkább akkor, amikor épp kint lett volna kedvünk pihengetni a teraszon: egyik pillanatban erősen tűz a nap, majd feltámad a szél, felhőket hoz, beborul, gyors zuhé, majd újra erős napsugárzás. Ezt a hektikus időt csak a bioklimatikus pergolák billenthető tetőlamellákkal és oldal üvegzárásokkal tűrik és alattuk bármilyen időben kint lehetünk. Kint-bent minden időben.

5. ZIP screen árnyékoló, akár napelemmel is

A tavaszi napjárás is megtréfált minket, és kiderült, hogy nyáron jobban betűz a forró nap a nappaliba, így nem gondoskodtunk megfelelő árnyékolásról, és a légkondi ellenére nagyon meleg volt bent? Van egy egyszerű és stílusos megoldásunk: a távirányítású Zip screen árnyékoló, amihez a nap ad energiaforrást, így könnyen installálható, és még áramot sem kell kivezetni hozzá. Az oldalárnyékoló vászon nemcsak sötétít, de az UV sugarakat is szűri.

ZIP screen árnyékoló

+1 A rattan specialista – 4SO kültéri bútorok

A rattanból készült kültéri bútorok a kedvenceink, de a tavaly vásárolt darabok már a nyár végére “elfáradtak” és elkezdtek megtöredezni, ropognak és elveszítették tartásukat? A 4SO rattan klasszikus vonalvezetésű, vidéki elegancia stílusában tervezett bútorai hosszú évekig velünk lesznek. Ezért is adunk 10 év garanciát rájuk. Ez azért lehetséges, mert ezek a bútorok hularo anyagból készültek. A hularo a szintetikus rattan szinonimája, ezért könnyű tisztítani, strapabíró és ellenálló, nem tartalmaz ártalmas anyagokat és teljesen újrahasznosítható.

A hularo színezett polietilén alapú szintetikus anyag. Szakítószilárdsága miatt kerti bútorok készítésére használják. Kiválóan ellenáll az olyan légköri hatásoknak, mint az UV sugárzás, fagy és eső, sós víz, nem teszi tönkre a naptej, az alkohol és a klorin tartalmű szerek sem, változatlan formában és színben maradnak.

4SO rattan kültéri bútor